Elektrik Faturası Nasıl Taksitlendirilir?
Son ödeme gününde ödenmeyen birikmiş elektrik fatura borç tutarlarına istinaden taksit taleplerinin değerlendirilmesi konusunda elektrik şirketleri belli başlı gereklilikler listesi oluşturmuşlardır. Bu yazımızda birikmiş elektrik faturası borçlarının hangi yolla taksitlendirileceğini anlatacağız.
ELEKTRİK FATURASI TAKSİTLENDİRİRKEN Yeni düzenleme, bir yılı geçmemek üzere 3 ay ve üzeri tüketim dönemlerini kapsayan faturalar için tüketicinin talep etmesi halinde vade ayrımsız taksit uygulamasına olanak sağlıyor.
Abonelerin, birikmiş fatura borçlarını taksitlendirme talepleri, tedarikçi firmaların genel müdürlükleri bünyesinde hizmet veren bağlı bulundukları işletme müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri halinde değerlendirmektedir.
Taksit talebi değerlendirilip uygun görülen abonelerin birikmiş fatura borçları aşağıdaki şartlarla taksitlendirilmektedir.
Borçlu Tesisat Mesken Abonesi ise:
Borçlu bulunan tesisat eğer mesken yani ev olarak elektrik aboneliği gerçekleştirmişse aşağıdaki belgeler gereklidir. Bu belgeler ile başvurulan taksit başvuruları dikkate alınır.
- Borçlunun ve Kefilin Nüfus Cüzdan Sureti ve T.C Kimlik Numarası
- İkametgah Senedi
- Toplam birikmiş fatura borcunun ¼’i peşinat
- Elektrik Faturası
Borçlu Tesisat Ticarethane Abonesi ise:
Borçlu bulunan tesisat eğer ticarethane yani işyeri olarak elektrik aboneliği ise aşağıdaki belgeler gereklidir. Bu belgelerle birlikte yapılan taksit başvuruları değerlendirilmeye alınmaktadır.
- Borçlunun ve Kefilin Nüfus Cüzdan Sureti ve T.C Kimlik Numarası
- İkametgah Senedi
- Toplam birikmiş fatura borcunun ¼’i peşinat
- Elektrik Faturası
- Vergi Levhası
- İmza Sirküsü
- Şirket Kaşesi
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Mesken Abone Numaraları
İŞYERİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKEN EK BELGELER İmza Sirküsü, Şirket Kaşesi, Ticaret Sicil Gazetesi gibi ticarethanelere özgü belgeler, elektrik sözleşmesi bir şirket adına yapılmış olan abonelikler için istenmektedir.